Házirend

Mind a 7 pont a gazdik felkészültségét és a területen tartózkodók biztonságát hivatottak szolgálni. Mulasztásuk nem von maga után elbocsátást, de mivel értelemszerűek, valamint az egymás iránti tiszteletből fakadnak, reméljük nem okoz nehézséget betartásuk.

  1. Ovis foglalkozásainkra és felnőtt kutyusokkal felmérésre előzetes bejelentkezés nem kötelező, de egy üzenetváltás emailben vagy Facebookon sok esetben javasolt, mert válaszunk minden hasznos információt tartalmaz arról, mit kell magatokkal hoznotok az első alkalommal. / Első szocira érkezés előtt írásos egyeztetés mindenképp szükséges. / Sportfoglalkozásainkra a különböző zárt csoportokban lehet jelentkezni, ahova a belépő kérdések megválaszolása után engedünk bejutást.
  2. Bármennyire picúr kutyussal érkeztek, legyetek szívesek pórázon vezetve közlekedni vele! Ölben cipelni szükségtelen és akár veszélyes is lehet, ha más kutya netán zsákmánynak nézné a kistestűt. Biztonságukra a többi gazdi és az oktatók is figyelni fognak.
  3. Az iskola területén (parkoló, regisztrációs tér, pálya) a póráz levétele tilos! Amíg az oktatók óra kezdés után úgy nem rendelkeznek, a póráz lecsatolása balesethez is vezethet. Tehát kérünk benneteket, hogy érkezésnél, sorakozónál és fizetés közben, majd távozásnál is legyetek szívesek magatok mellett tartani kutyáitok a póráz használatával. Amennyiben a kettes pálya és a regisztrációs tér között a pályán kívül közlekedtek, ugyanúgy tartsátok be ezt a pontot, pláne miután a focipálya nem az iskola területe.
  4. Pórázon a kutyusok nem érhetnek össze! Jól ismerjük a karikatúrát a pórázon nagyszájú ebekről, ami valós jelenség és balesethez vezethet. A parkoló, a regisztrációs tér és a pálya is elegendő teret nyújt ahhoz, hogy a kutyák kikerülhessék egymást. Ez egyaránt fontos érkezés és távozás esetén, ahogy a kötődős futáshoz és a búcsúbeszédhez sorakozónál, valamint fizetésnél is. Főleg a vasárnapi alkalmak közti csoportváltások, valamint a sportfoglalkozásoknál fontos ezt szem előtt tartani.
  5. A pálya nem nyilvános kutya wc! A területen a kutyák szabadon elvégezhetik a dolgukat, de csakis ha a gazdi felszedi kutyusa után a nagy dolgot. Vannak kiakasztva erre a célra zacskók a kerítésen, ha nincs épp kéznél. Kuka pedig minden területen található. Legyetek szívesek erre kiemelten figyelni, mert rendszeresen szedünk össze a foglalkozások előtt/után kutyakakit a kerítés menti magasabb fűből. Ezenkívül tessék rászólni a kutyákra, ha a kapufélfákat és a gumikat kísérlik meg lepisilni. Egyik sem megengedett!
  6. Kérünk benneteket, hogy legyetek tisztelettel mindenki idejét és munkáját illetően. Ha sokkal korábban érkeztek és még javában zajlik az oktatás, a parkolóban várakozzatok, hogy ne zökkentsétek ki a kutyákat a munkából. A késést érthető okokból lehetőleg redukáljátok nullára. Mivel legtöbbször engedéssel kezdünk, érkezésetek megakasztja a játékidőt. Ha viszont már úgy alakult, hogy a kapu zárva, kérjük addig ne kíséreljétek meg önállóan a bejutást, míg az oktatók nem biztosítják a terepet a biztonságos pályára lépéshez. Utána a ki-be mászkálás megint csak oktatói engedéllyel és nagyon indokolt esetben lehetséges.
    A tiszteletadáshoz és a fokozott figyelem fenntartásához hozzátartozik továbbá az is, hogy amíg iskolai órán vesztek részt, legyetek szívesek nem telefonos ügyeket intézni. Kérjetek vagy ígérjetek visszahívást az alkalmak utánra.
  7. Végezetül bármilyen jóízű beszélgetést folytattok egymással vagy az oktatók felé intéztek kérdéseket, sose vegyétek le fél szemetek a kutyáitokról! Nagy örömünkre egyre többen vagytok, az oktatói gárda azonban nem bővül ilyen iramban, ezért szükség van arra a felelősségteljes hozzáállásra, amiről egyébként mindenki nyilatkozatot tesz a regisztrációs lapon. Minden alkalommal igyekszünk elkerülni a baleseteket (ha kell, két pályán zajlik az engedés) és nagyobb figyelmet fordítunk a magasabb energiájú ebekre (hosszúvezetőket osztunk szét), de még nekünk se nőtt hátul szemünk. Ehhez hozzátartozik az is, ha komplex problémával érkeztek vagy hosszabb választ igényel kérdésetek, kérjük az órák közti szünetben legyetek szívesek feltenni azokat, hogy az engedés közben mindenki biztonságát tarthassuk szem előtt.